Veel gestelde vragen:

FAQ

Ik krijg regelmatig vragen van mensen over mijn werk en mijn werkwijze. In dit overzicht heb ik de meest gestelde vragen alvast beantwoord. Staat jouw vraag er nu niet tussen? Aarzel niet en vul het formulier onderaan deze pagina even in. Ik zal je vraag dan z.s.m. beantwoorden.

Dat hangt erg af van wanneer jullie gaan trouwen. Trouwen jullie in het ‘hoogseizoen’ dan adviseer ik altijd om dit ruim van te voren te doen. Denk hierbij zeker aan een maand of 6. Ik kan uiteindelijk maar op een plek tegelijk zijn. 

Zeker! Zo veel en vaak als jullie dit willen. Jullie kunnen altijd contact met mij opnemen als je vragen hebt, ik denk graag met jullie mee. Kort voor jullie huwelijk (+/- 2 weken) plannen we sowieso een moment om jullie planning uitgebreid door te nemen. Ik wil dan alles weten 😉 zodat ik goed voorbereid ben en geen belangrijke momenten mis.

De gemiddelde fotoshoot/sessie duurt al snel 1,5 tot 2 uur. Hou hier dus rekening mee in jullie planning. Vaak gebeurt dit in een blok voorafgaand aan de ceremonie, maar opdelen in twee delen kan natuurlijk ook. Ik adviseer wel altijd om maximaal twee locaties te bepalen zodat we echt tijd hebben voor de shoot en niet teveel tijd kwijt zijn aan reizen.
 
Alles! 🙂 Vanaf de voorbereiding in de ochtend tot en met het feest in de avond. Als jullie dit willen natuurlijk. Minder mag natuurlijk ook, maar de ceremonie, fotoshoot en toast zijn toch altijd wel onderdeel van het fotoverhaal.
 
Dat is vervelend en natuurlijk niet wat jullie in gedachten hadden. Maar geen nood. Ook dan maken we er iets moois van. Ik adviseer wel altijd om een alternatieve lokatie in gedachten te hebben voor de fotoshoot. Dit geeft jullie rust, mocht het toch gaan regenen. Daarbij is het wel zo prettig voor jullie mooie kleding op de dag. Maar ook buiten kunnen we echt wel uit de voeten als het regent. Bomen, paraplu’s, afdakjes, hulp van gasten. Mogelijkheden genoeg om niet nat te worden. 
 
Gelukkig is dit nog nooit gebeurt en mocht het wel gebeuren dan probeer ik alsnog te komen. Mocht dit door overmacht echt niet kunnen dan ga ik er alles aan doen om een vervanger te regelen vanuit mijn netwerk.
 
Zeker! Sterker nog, ik lever deze eigenlijk altijd. Maar natuurlijk doe ik dit in samenwerking met jullie. Na selectie en bewerking ontvangen jullie de inlog gegevens van jullie persoonlijke online galerij. Hiervandaan kunnen jullie foto’s aangeven die jullie graag opgenomen zien worden in het album. Het aantal is afhankelijk van de dikte die jullie kiezen en natuurlijk hoe lang ik op jullie grote dag aan het fotograferen ben geweest. Na jullie keus maak ik het album op en wordt dit bij mijn gespecialiseerde leveranciers vakkundig gedrukt en handmatig in elkaar gezet. Meer informatie over albums en afdrukken kunnen jullie hier vinden.
 
Ik streef ernaar om jullie binnen een paar dagen een preview te sturen van ongeveer 10 tot 15 foto’s. De overige geselecteerde en bewerkte foto’s ontvangen jullie meestal binnen 4 tot 6 weken na jullie huwelijk. Wil je meer weten over mijn werkzaam heden na jullie huwelijk? Lees dan de blog die ik hierover geschreven heb.
 
Ja! Absoluut. Ik zeg altijd: “een kok kruidt het eten ook voordat het geserveerd wordt”. Dit geldt ook voor mijn foto’s. Natuurlijk zorg ik ervoor dat de foto zo goed mogelijk genomen wordt op het moment zelf. Hierbij kijk ik scherp naar de compositie en belichting. Maar daarna vind ik dat je alles uit de foto’s moet halen en de nabewerking geeft mij deze mogelijkheid. Ik doe alles om uiteindelijk tot de mooiste foto’s te komen. De nabewerking geeft de foto’s de ‘look and feel’ die bij jullie en mij past en geeft mij natuurlijk ook de mogelijkheid om kleine dingen te corrigeren. Mocht dit nodig zijn!Wil je meer weten over mijn werkzaam heden na jullie huwelijk? Lees dan de blog die ik hierover geschreven heb.
 

Als ik de selectie en nabewerking van de foto’s gedaan heb plaats ik deze allereerst in jullie persoonlijke online foto galerij. Deze is alleen toegankelijk met een wachtwoord. Deze galerij geeft jullie de mogelijkheid om de foto’s overal te bekijken en eventueel te delen met familie en vrienden. Ook gebruiken we deze galerij als hulpmiddel bij het samenstellen van een luxe fotoalbum. 

Daarnaast krijgen jullie alle geselecteerde en bewerkte foto’s aangeleverd op een USB stick. Dit doe ik in twee formaten. Kleine foto’s om te delen via social media (deze zijn voorzien van een klein logo) en natuurlijk de foto’s in het grootste- en kwalitatief hoogste formaat. Hiermee kunnen jullie – in prive sfeer – alles doen wat je wilt. (deze zijn vanzelfsprekend NIET voorzien van een logo ;-))

Stel jouw vraag:

Staat jouw vraag hier niet tussen? Dat kan natuurlijk… twijfel niet en stel ‘m alsnog via onderstaand formulier. Ik kom er dan z.s.m. bij je op terug.