Bruidsreportage: Annet & Remko – Leeuwarden

Gelukkig heb ik zeebenen 😉

Ik hou van de zee, kom graag op Terschelling en ik heb in het verleden ook nog eens een blauwe maandag zeilles gehad. Ik vond het dan ook een fantastisch vooruitzicht om de fotoshoot van het huwelijk van Annet en Remko op en rondom hun zeilboot te doen. Als echte zeilliefhebbers wilden zij hun hobby een prominente rol laten spelen tijdens hun huwelijk en de fotoshoot. Gaaf! Let’s go!

Goedemorgen, is het weer om het water op te gaan?

Dat was wel de vraag die ik mij stelde op de ochtend van het huwelijk van Annet & Remko. Nadat Annet & Remko hun huwelijk in verband met Corona al hadden verplaatst en het aantal gasten al naar beneden had moeten stellen, was het weer veel beter dan op hun oorspronkelijke datum. Kortom: we gaan echt lekker het water op. 

Bij aankomst werden Annet en haar dochter al geholpen aan prachtige make up en kapsels. De sfeer was super relaxed en dat gaf mij de tijd en ruimte om al mooi wat foto’s te maken van de verschillende rituelen op op ochtend. De uitnodiging, het aantrekken van de jurk, de make up en de boot die achter huis klaar ligt voor vertrek. Alles moet natuurlijk even vastgelegd worden.

Rond 11:00 uur was het tijd voor de komst van de bruidegom: Remko. De eerste verliefde blikken, het blijft prachtig. Na ook de komst van andere kinderen (lees: drie zoons) en papa en mama/opa en oma en nog een kopje koffie was het echt tijd om het water rop te gaan. 

Getting ready leeuwarden - bruidsmomenten
Trouwjurk vastmaken - bruidsmomenten
Mooie Jurk - bruidsmomenten

Trossen los, boeg vooruit en varen maar

Ja! Eindelijk is het tijd om aan boort te gaan. Helaas voor mij niet de luxe zeilboot, maar een rubberbootje. 😉  Met gevaar voor eigen leven, en vooral dat van enkele kilo’s camera-apparatuur om mijn nek. 😜  Maar ja, alle voor de goede plaatjes en unieke momenten. Maar eerlijk is eerlijk, zo’n bootje geeft je wel de ruimte en snelheid om overal te komen waar je wilt. Met dank aan mijn fantastische kapitein/stuurman.

Bruidspaar op zeilboot - Leeuwarden - Bruidsmomenten
Trotse bruidegom Leeuwarden
Haar van bruid - bruidsmomenten
Kus op zeilboot - bruidspaar

Op naar het centrum van Leeuwarden

Na de huwelijksfoto’s op het water, een korte lunch en foto’s met de kids was tijd om richting het centrum van Leeuwarden te gaan. De Prinsentuin was onze volgende stop. Hier hadden we nog wat tijd voor een aantal foto’s voordat de gasten zich verzamelden voor de groepsfoto’s en de rondvaart door de grachten van Leeuwarden naar het Catshuis waar uiteindelijk getrouwd zou gaan worden. Het bruidspaar al proostend op een gondel, de gasten op twee pramen. 

Bruidspaar hand in hand
Bruidspaar kust
Bruidspaar brug prinsentuin leeuwarden
Proost iin boot Prinstentuin

De huwelijksvoltrekking

En toen was het zover. De echte huwelijksvoltrekking. Na de entree van een juichende Remko kwam Annet, aan de hand van haar vader, de  mooie trouwzaal van het Catshuis binnen. Een lach en een traan, het kwam allemaal voorbij tijdens de voltrekking en de inleidende toespraak van de ambtenaar van de burgerlijke stand. 

Genoeg momenten voor mooie en spontane foto’s van het bruidspaar en de gasten. Het JA woord, de kus, een toast, felicitaties, het aansnijden van de taart, cadeau’s, heerlijk eten en toespraken. Alles kwam voorbij op deze mooie middag.

Bruidegom in Catshuis Leeuwarden
Bruid en bruidegom Catshuis Leeuwarden
Kus Catshuis Leeuwarden

Een bijzondere afsluiting

En toen zat mijn dag er bijna op. Althans, dat dacht ik. Vrienden van het bruidspaar kwamen nog even naar mij toe. Ze wilden nog iets ‘leuks’ doen aan boort van de zeilboot zodat Remko en Annet de volgende dag (toch) niet direct weg konden varen voor hun huwelijksreis. Of ik daar nog wat foto’s van wilde maken? Natuurlijk! Gaaf. Ik hou van spontane dingen en vooral van het vastleggen van unieke momenten op bijzondere huwelijksdagen. En dit was er wel een! Een leuke herinnering voor Annet & Remko.

Ook leuk om te lezen:

Gemiddeld boeken bruidsparen 6 tot 12 maanden voorafgaand aan hun bruiloft.

Wil je weten of jullie trouwdatum nog beschikbaar is? Check mijn beschikbaarheid en neem vrijblijvend een optie.

2024 is bijna volgeboekt

Het trouwseizoen is (over het algemeen) beperkt tot de populaire maanden. Mijn agenda van 2024 is voor 90% gereserveerd en ook voor 2025 staat er al een groot aantal boekingen.

Zoek je nog een een fotograaf? Vraag naar mijn beschikbaarheid op jullie trouwdag

Tijdloze foto's van jullie bruiloft

Check beschikbaarheid